Laktózmentes céklás-almás amerikai palacsinta (gluténmentesen is)
Hozzávalók
A tésztához
liszt (helyettesíthető gluténmentes barna rizs- vagy zabpehelyliszttel) | 105 gramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Sütőpor | 3 gramm | |
őrölt fahéj | 0,5 teáskanál | |
Só | 1 csipetnyi | |
cukor (helyettesíthető xilittel) | 12 gramm | |
Laktózmentes Rama sütőmargarin | 25 gramm | |
tojás (M) | 1 darab | |
Laktózmentes tej (helyettesíthető növényi tejjel) | 125 milliliter | |
sütőben sült cékla (kicsi) | 1 darab | |
reszelt alma | fél darab |
A díszítéshez, tálaláshoz
méz | 2 evőkanál | |
---|---|---|
joghurt | 1 kevés | |
szezonális gyümölcsök (áfonya, eper, málna, banán) | 100 gramm |
Desszertek: Laktózmentes céklás-almás amerikai palacsinta (gluténmentesen is) a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
A száraz hozzávalókat szitáljuk egy tálba és keverjük el.
A laktózmentes tejet turmixoljuk össze a sült céklával, ebbe keverjük bele a tojást, olvasztott laktózmentes margarint is.
Ezt a folyékony keveréket öntsük a száraz hozzávalókhoz, keverjük simára, végül forgassuk bele a reszelt almát is.
Forró palacsintasütőben olvasszunk fel egy ujjnyi margarint, erre kanalazzunk 2-3 evőkanállal a céklás-almás palacsintatésztából. Süssük addig az egyik oldalát, amíg buborékok nem kezdenek megjelenni a tetején. Ekkor fordítsuk meg és süssük még 1-2 percig.
Tálaláskor mézet, joghurtot csorgassunk rá, és friss gyümölcsökkel díszítsük.
TIPP: a sütőben sült cékla nagyszerűen felhasználható még salátákba, reggeli turmixitalokba, köretként is vagy önmagában nassolni. Ehhez a céklát pucoljuk meg, vágjuk vékonyabb szeletekre, és sütőpapírral bélelt tepsin vagy sütőedényben, 190°C-os előmelegített sütőben süssük amíg megpuhul (kb 40 perc). Kb. 15 perc után dobjunk rá pár kocka margarint, majd forgassuk össze.