Feltöltve:

Lala kifli

90
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Ráma20 dekagramm
1 evőkanál

A tésztához

cukor1 kávéskanál
élesztő5 dekagramm
tej1 dl
1 csipetnyi
cukor2 evőkanál
étolaj1 dl
kefír1 darab
tojás2 darab
liszt70 dekagramm

A tetejére

szezámmag vagy lenmag a tetejükre, de elhagyható 
reszelt sajt a tetejére 

Desszertek: Lala kifli a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, ráöntjük a sóval elkevert lisztre, hozzáadjuk a kefírt, a tojásokat, és az olajat. Jól összegyúrjuk, majd féltretesszük letakarva kb. 30 percre.

2

Ha megkelt, 4 részre osztjuk. Kiemelünk egy részt, kézzel ezt is elfelezzük, kinyújtjuk mindkettőt egyforma pizza formára.

3

Egyik lapot megkenjük krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és a szélesebb oldaláról kezdve egyenként kifli alakúra feltekerjük.

4

Ugyanígy elkészítjük a másik 3 részt is. Összesen 64 kiflit kapunk.

5

Tojással megkenjük, majd sajttal, és tetszés szerint valamilyen maggal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem