Lala kifli
Hozzávalók
A töltelékhez
Ráma | 20 dekagramm | |
---|---|---|
só | 1 evőkanál |
A tésztához
cukor | 1 kávéskanál | |
---|---|---|
élesztő | 5 dekagramm | |
tej | 1 dl | |
só | 1 csipetnyi | |
cukor | 2 evőkanál | |
étolaj | 1 dl | |
kefír | 1 darab | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 70 dekagramm |
A tetejére
szezámmag vagy lenmag a tetejükre, de elhagyható | ||
---|---|---|
reszelt sajt a tetejére |
Desszertek: Lala kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben, ráöntjük a sóval elkevert lisztre, hozzáadjuk a kefírt, a tojásokat, és az olajat. Jól összegyúrjuk, majd féltretesszük letakarva kb. 30 percre.
Ha megkelt, 4 részre osztjuk. Kiemelünk egy részt, kézzel ezt is elfelezzük, kinyújtjuk mindkettőt egyforma pizza formára.
Egyik lapot megkenjük krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre vágjuk, és a szélesebb oldaláról kezdve egyenként kifli alakúra feltekerjük.
Ugyanígy elkészítjük a másik 3 részt is. Összesen 64 kiflit kapunk.
Tojással megkenjük, majd sajttal, és tetszés szerint valamilyen maggal megszórjuk. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.