Feltöltve:

Lédús gyümölccsel készült húsvéti torta

75
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

vékony lapocskákra vágott mandula
csokoládé

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab

A tésztához

Dr. Oetker Sütőpor1 teáskanál
finomliszt12.5 dekagramm
tojás3 darab
reszelt citromhéj0.5 teáskanál
kristálycukor12.5 dekagramm
Rama Vajas Íz12.5 dekagramm

A rátéthez

darabos barackdzsem22.5 dekagramm
aprított pisztácia3 dekagramm
tejszín2 dl
citrom leve0.5 darab
fehérbor vagy szőlőlé3.5 dl
üveg sárgabarack befőtt (850 ml)1 nagy
lapzselatin8 levél

Desszertek: Lédús gyümölccsel készült húsvéti torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A Rama Vajas Ízt a cukorral, kézi habverővel krémesre keverjük. A tojásokat és a reszelt citromhéjat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a Ramás-tojáskeverékhez adjuk, majd lazán belekeverjük.

2

A sütőformát Rama Vajas Ízzel kikenjük, majd beleöntjük a masszát, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 45 percig sütjük. Eközben a rátéthez beáztatjuk a zselatint hideg vízbe. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és kb. 1,5 dl levet felmelegítünk, feloldjuk benne a lecsepegtetett zselatint, majd állandó keverés mellett, kis adagokban hozzáadjuk a fehérbort vagy a gyümölcslevet.

3

A zselatinos borkeverékből egy kb. 2 cm magas, nagyméretű (1 liter térfogatú) fél tojás formát félig megtöltünk és lehűtjük. Használhatunk a tojásforma helyett egy kerek aljú tálat is.

4

Amikor a zselé megszilárdult, a felezett sárgabarackot rátesszük és felöntjük a forma pereméig a maradék borkeverékes zselével. A befőtt levéből három evőkanállal elveszünk, citromlével vagy barackpálinkával ízesítjük.

5

A lehűtött tortalapot ezzel a keverékkel, egy kanál segítségével többször áthúzzuk, majd baracklevet csepegtetünk rá. A darabos barackdzsemet szitán áttörjük és egy kissé felmelegítjük, ezután bekenjük vele a tortalapot.

6

A barackzselés tojásformát meleg vízbe merítjük és kifordítjuk a tortaalapra. A torta peremét pisztáciával beszórjuk, illetve felvert tejszínhabbal díszítjük. A tortát fogyasztásig hűtőbe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem