A Rama Vajas Ízt a cukorral, kézi habverővel krémesre keverjük. A tojásokat és a reszelt citromhéjat hozzáadva tovább keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük és a Ramás-tojáskeverékhez adjuk, majd lazán belekeverjük.
A sütőformát Rama Vajas Ízzel kikenjük, majd beleöntjük a masszát, a tetejét elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 45 percig sütjük. Eközben a rátéthez beáztatjuk a zselatint hideg vízbe. A barackot lecsepegtetjük, a levét felfogjuk és kb. 1,5 dl levet felmelegítünk, feloldjuk benne a lecsepegtetett zselatint, majd állandó keverés mellett, kis adagokban hozzáadjuk a fehérbort vagy a gyümölcslevet.
A zselatinos borkeverékből egy kb. 2 cm magas, nagyméretű (1 liter térfogatú) fél tojás formát félig megtöltünk és lehűtjük. Használhatunk a tojásforma helyett egy kerek aljú tálat is.
Amikor a zselé megszilárdult, a felezett sárgabarackot rátesszük és felöntjük a forma pereméig a maradék borkeverékes zselével. A befőtt levéből három evőkanállal elveszünk, citromlével vagy barackpálinkával ízesítjük.
A lehűtött tortalapot ezzel a keverékkel, egy kanál segítségével többször áthúzzuk, majd baracklevet csepegtetünk rá. A darabos barackdzsemet szitán áttörjük és egy kissé felmelegítjük, ezután bekenjük vele a tortalapot.
A barackzselés tojásformát meleg vízbe merítjük és kifordítjuk a tortaalapra. A torta peremét pisztáciával beszórjuk, illetve felvert tejszínhabbal díszítjük. A tortát fogyasztásig hűtőbe tesszük.