Lekváros bukta
30
Közepes
6 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
finomliszt | 28 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 2 dekagramm | |
kristálycukor | 1 evőkanál | |
2,8 % -os tej | 1 dl | |
vegyes gyümölcslekvár | 12 dekagramm |
Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet elmorzsoljuk a RAMA margarinnal, hozzátesszük a cukrot és a sót.
2
Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és amikor felfutott a liszthez adjuk. Az egészet elkeverjük és alaposan kidolgozzuk.
3
Langyos helyen kelesztjük amíg a tészta kétszeresére dagad. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk.
4
Egyforma négyzeteket vágunk belőle, amiknek a közepére halmozzuk a lékvárt. Felhajtjuk a széleket, majd megformázzuk a buktát.
5
RAMA Margarinnal kikent tepsibe egymás mellé helyezzük a buktákat és a tetejüket megkenjük tojással.
6
Közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük kb 20-25 perc alatt. Tálaláskor meghintjük porcukorral.