Lekváros bukta
Hozzávalók
Tésztához
tej | 3 dl | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
Ráma | 6 dekagramm | |
cukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
élesztő | 4 dekagramm | |
liszt | 50 dekagramm |
Lekenéshez
tojásfehérje | 1 darab |
---|
Töltéshez
sütésálló sárgabarack lekvár | 1 üvegcse |
---|
Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1
Langyos tejben egy kanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat egy tálba tesszük, összegyúrjuk és 1 órán át kelesztjük. Lisztezett nyújtólapon kinyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges nagyságú téglalapokra vágjuk. A téglalap rövidebb oldalára teszünk egy darab lekvárt, végül nem túl szorosan feltekerjük. Sütőpapíros sütőlapra helyezzük őket, felvert tojásfehérjével jól lekenjük mindet. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.