Feltöltve:

Lekváros bukta

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tej350 milliliter
élesztő30 gramm
porcukor50 gramm
finomliszt250 gramm
rétesliszt250 gramm
4 gramm
tojás1 darab
Ráma90 gramm

A töltelékhez

lekvár1 darab

A kenéshez

Ráma120 gramm

Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük. Ráöntjük a tojásokat, majd az olvasztott Ramát, és a tejben felfuttatott élesztőt. Alaposan gyúrjuk össze a tésztát. Kb 5 perc dagasztás után elválik az üst oldalától, de továbbra is lágy marad. Tetejét kis liszttel megszórjuk és 15 percig pihentetjük. Átgyúrjuk, ismét lelisztezzük a tetejét, majd 35 percen keresztül hagyjuk kelni. Lisztezett asztalon 35x42 cm-es téglalapot nyújtunk, majd pár perc pihentetés után 7x7 cm-es négyzetekre vágjuk, 33 db négyzetet kell kapnunk. Ízlés szerint lekvárral töltjük. Ha rájuk tettük a tölteléket, feltekerjük őket a töltelék irányából. 12 dkg Ramát felolvasztunk, és egy 25x35 cm-es tepsibe öntjük. A buktákat beleforgatva az olvasztott Ramába, szorosan egymás mellé rakjuk. Meleg helyen még 15 percig kelesztjük őket, majd kb 25-35 perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem