Lekváros bukta
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárga | 2 darab | |
tej | 3 dl | |
Ráma | 6 dekagramm | |
porcukor | 5 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi |
Töltelék
sütésálló sárgabaracklekvár | 25 dekagramm |
---|
Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk, addig kelesztjük, amíg a duplájára nem kel.
2
1 cm vastagra nyújtjuk, négyszögeket vágunk belőle és a közepébe lekvárt teszünk.
3
Sütőpapíros tepsibe tesszük a felcsavart buktákat, tojással lekenjük őket, majd előmelegített sütőben megsütjük.