Feltöltve:

Lekváros bukta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tésztához

tojás4 darab
1 csipetnyi
tej4 dl
élesztő5 dekagramm
cukor6 evőkanál
Ráma25 dekagramm
finomliszt1 kilogramm

Töltelékhez

lekvár (minél keményebb annál jobb)50 dekagramm

Tészta tetejére

olvasztott Rama5 dekagramm

Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

A langyos tejbe belekeverjük a szétmorzsolt élesztőt, 1 evőkanál lisztet és cukrot, majd langyos helyen letakarva felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szórjuk, közepébe vájunk egy kis mélyedést, és beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojásokat, a cukrot, a sót, és annyi langyos tejet, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

2

Ezután bedolgozzuk a Ramát is, majd lisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát, és a tetejét is meglisztezzük. Ruhával letakarva dupla nagyságúra kelesztjük.

3

A kelt tésztát lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk. 5X8 cm-es téglalapokra vágjuk, és 15 percig állni hagyjuk.

4

Közben a lekvárt annyi hosszúkás darabra vágjuk, amennyi a tésztalapok száma. Mindegyikre ráteszünk egy darabot, és belegöngyöljük a tésztába.

5

A buktákat tepsibe tesszük, nem nagyon szorosan egymás mellé, olvasztott Ramával bekenjük. További fél órán keresztül még kelesztjük, majd az előmelegített, sütőben, megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem