Lekváros bukta
Hozzávalók
hámozott, darált mandula | ||
---|---|---|
kristálycukor (kb. 20 dkg) |
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
élesztő | 5 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 2 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 10 dekagramm |
Töltelék
sütésálló vegyes gyümölcsíz | 50 dekagramm |
---|
Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.
Elkészítés
Az összetevőket egy tálba mérjük, az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Simára dagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük, (de ha van kenyérsütőgép, akkor az összes hozzávalót bele kell rakni, majd dagasztó-kelesztő programra kapcsolni, majd ő dolgozik helyettünk). A megkelt tésztát lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 20 db. téglalap formára vágjuk. A tölteléknek való gyümölcsízt kicsi rummal kikeverjük, majd a tésztára rakjuk és feltekerjük. A tepsit Ramával kikenjük, lisztezzük. A buktákat sorba rakjuk, és tojással megkenjük. Addig kelesztjük míg a sütő melegszik. 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve kináljuk.