Feltöltve:

Lekváros bukta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

hámozott, darált mandula
kristálycukor (kb. 20 dkg)

A tésztához

liszt50 dekagramm
Ráma10 dekagramm
élesztő5 dekagramm
tej3 dl
tojás2 darab
1 csipetnyi
porcukor10 dekagramm

Töltelék

sütésálló vegyes gyümölcsíz50 dekagramm

Desszertek: Lekváros bukta a sok Bukta recept közül.

Elkészítés

1

Az összetevőket egy tálba mérjük, az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Simára dagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük, (de ha van kenyérsütőgép, akkor az összes hozzávalót bele kell rakni, majd dagasztó-kelesztő programra kapcsolni, majd ő dolgozik helyettünk). A megkelt tésztát lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 20 db. téglalap formára vágjuk. A tölteléknek való gyümölcsízt kicsi rummal kikeverjük, majd a tésztára rakjuk és feltekerjük. A tepsit Ramával kikenjük, lisztezzük. A buktákat sorba rakjuk, és tojással megkenjük. Addig kelesztjük míg a sütő melegszik. 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve kináljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem