Lekváros bukta
Lekváros bukta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • hámozott, darált mandula
  • kristálycukor (kb. 20 dkg)

A tésztához

  • liszt - 50 dekagramm
  • Ráma - 10 dekagramm
  • élesztő - 5 dekagramm
  • tej - 3 dl
  • tojás - 2 darab
  • só - 1 csipetnyi
  • porcukor - 10 dekagramm

Töltelék

  • sütésálló vegyes gyümölcsíz - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az összetevőket egy tálba mérjük, az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Simára dagasztjuk a tésztát, majd kétszeresére kelesztjük, (de ha van kenyérsütőgép, akkor az összes hozzávalót bele kell rakni, majd dagasztó-kelesztő programra kapcsolni, majd ő dolgozik helyettünk). A megkelt tésztát lisztes deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 20 db. téglalap formára vágjuk. A tölteléknek való gyümölcsízt kicsi rummal kikeverjük, majd a tésztára rakjuk és feltekerjük. A tepsit Ramával kikenjük, lisztezzük. A buktákat sorba rakjuk, és tojással megkenjük. Addig kelesztjük míg a sütő melegszik. 180 fokos sütőben, 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral meghintve kináljuk.