Feltöltve:

Lekváros croissant

180
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt1 kilogramm
élesztő5 dekagramm
langyos tej5 dl
tojás2 darab
Ráma30 dekagramm
cukor2 teáskanál
2 teáskanál

A tetejére

villával felvert tojássárgája1 darab

Desszertek: Lekváros croissant a sok Croissant recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt a kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Az élesztőt a tejbe morzsoljuk és megvárjuk, amíg a tej tetején halványbarna hab képződik. A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót és addig gyúrjuk, amíg az edény falától el nem válik, majd a tésztát 1 órán át a hűtőben pihentetjük.

2

Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk. 0,5 cm vastag téglalappá nyújtjuk, aztán egyenletes vastagságban rákenjük a Ramát.

3

A tésztát balról, jobbról, fölülről, alulról összehajtjuk. Ezután fél órára megint hűtőbe tesszük, a hajtogatást összesen háromszor ismételjük meg, minden hajtogatás után fél óra pihentetéssel. Ezután a tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, háromszögekre vágjuk, kifli formájúra feltekerjük, megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

4

A kifliket ízlés szerint tölthetjük sós, vagy édes töltelékekkel is, sajttal, apróra vágott sonkával, lekvárral, mogyorókrémmel, dióval, mákkal és a töltelékkel harmonizáló ízben díszíthetjük a tetejüket.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem