Lekváros csiga édes morzsával
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 7 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 1 darab | |
tej | 2 dl | |
mandula | 5 dekagramm | |
mazsola | 5 dekagramm | |
finomliszt | 37 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
kristálycukor | 7 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
instant élesztő | 1 csomag | |
sárgabarackdzsem | 20 dekagramm | |
kockázott cukrozott citromhéj | 5 dekagramm |
Desszertek: Lekváros csiga édes morzsával a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, 1 teáskanál cukrot adunk hozzá és belemorzsoljuk az élesztőt, letakarjuk, meleg helyre tesszük, amíg az élesztő feljön a tetejére. A lisztet a maradék cukorral, a sóval, a megolvasztott Ramával és a tojással egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd sima, hólyagos tésztát dagasztunk, letakarjuk, meleg helyen kelesztjük, amíg a térfogata kétszeresére nem nő.
Ha megkelt, kb. 30x40 cm nagyságúra nyújtjuk, megkenjük a sárgabarackdzsemmel, megszórjuk mazsolával, aprított mandulával és cukrozott citromhéjjal. Ezután feltekerjük, a tésztatekercset kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágjuk. A sütőlapra sütőpapírt helyezünk és erre fektetjük a szeleteket, majd 15 percig pihentetjük.
A Ramát megolvasztjuk, a lisztet, a cukrot és vaníliás cukrot összekeverjük. Az olvasztott Ramát a lisztes keverékhez öntjük, kézzel összedolgozzuk, majd egy fél órára a mélyhűtőbe tesszük. A mélyhűtőből kivéve tésztareszelőn lereszeljük, így kapjuk a morzsát.
A pihentetés után a csigák tetejére szórjuk az előzőleg elkészített morzsát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 percig sütjük.