Lekváros-csokoládés muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 4 darab | |
liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 7 dekagramm | |
kristálycukor | 7 dekagramm | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
csokoládé | 5 dekagramm |
Desszertek: Lekváros-csokoládés muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket az apránként hozzáadott kristálycukorral kemény habbá verjük.

A Rama margarint habosra keverjük, apránként hozzáadjuk a csokit, a porcukrot, a vaníliás cukrot, és egyenként a tojássárgákat. Belekeverjük a fehérje harmadát, hogy fellazítsuk a masszát.

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a masszába keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a maradék fehérjét is, vigyázva, hogy ne törjön össze.

Kapszlikkal bélelt muffin formákba, vagy kikent, lisztezett mini gyümölcstorta formákba töltjük. A középső rácson sütjük 20 percig, majd levesszük 160 fokra és tűpróbáig sütjük. A sütőajtót lehetőleg az első 10-15 percben ne nyissuk ki.

Hagyjuk kihűlni, majd a minitortákat kenjük meg eperlekvárral, tegyünk rá eperszeleteket és locsoljuk meg csokival. A muffinokba picit bele is fecskendezhetünk a lekvárból. Levágjuk a kalapjukat, kicsit kivágjuk a belsejét, belekanalazzuk a lekvárt és visszatesszük a sapkájukat. De meg is locsolhatjuk velük.