Feltöltve:

Lekváros gombóc

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

héjában főtt, áttört krumpli1 kilogramm
liszt0.5 kilogramm
olaj1 dl
1 csipetnyi
tojás1 darab
sütésálló lekvár500 gramm
zsemlemorzsa1 darab
kristálycukor1 darab

Desszertek: Lekváros gombóc a sok Gombóc recept közül.

Elkészítés

1

A krumplit a héjában megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük. Lazán beleforgatjuk a lisztet, majd a többi összetevővel összegyúrjuk. Bőven lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd 7-9 cm-es négyzetekre vágjuk.

2

1-1 teáskanálnyi lekvárt teszünk a tésztanégyzetekre, és gombócokat formálunk belőle.

3

Egy nagy lábasban vizet forralunk, ha felforrt megfőzzük benne a gombócokat. 1 gombóc kb. 3-5 percig fő, ha feljött a víz tetejére, 1-2 percig hagyjuk még benne.

4

Szűrőkanállal kiszedjük, végül pici olajon pirított zsemlemorzsába forgatjuk, amelyet kristálycukorral tehetünk még ízletesebbé.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem