Feltöltve:

Lekváros, kelt palacsinta

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej250 milliliter
porcukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
tojás1 darab
Ráma5 dekagramm
liszt40 dekagramm
0.5 teáskanál
kristálycukor1 evőkanál

Sütéshez

olaj1 darab

Tálaláshoz

baracklekvár1 darab

Desszertek: Lekváros, kelt palacsinta a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet elkeverjük a tojással, a megolvasztott Ramával, a porcukorral és a maradék kristálycukorral.

2

Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.

3

A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat, kanalazzunk bele egy adag tésztát, (nem kell eloszlatni a serpenyőben, hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.

4

Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is. A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral, amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk, így kissé folyósabb állagú lesz.

Hozzászólások