Lekváros, kelt palacsinta
Hozzávalók
tej | 250 milliliter | |
---|---|---|
porcukor | 2 evőkanál | |
élesztő | 2 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
Ráma | 5 dekagramm | |
liszt | 40 dekagramm | |
só | 0.5 teáskanál | |
kristálycukor | 1 evőkanál |
Sütéshez
olaj | 1 darab |
---|
Tálaláshoz
baracklekvár | 1 darab |
---|
Desszertek: Lekváros, kelt palacsinta a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet elkeverjük a tojással, a megolvasztott Ramával, a porcukorral és a maradék kristálycukorral.
2
Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.
3
A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat, kanalazzunk bele egy adag tésztát, (nem kell eloszlatni a serpenyőben, hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.
4
Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is. A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral, amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk, így kissé folyósabb állagú lesz.