Lekváros, kelt palacsinta
Lekváros, kelt palacsinta
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 250 milliliter
  • porcukor - 2 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • Ráma - 5 dekagramm
  • liszt - 40 dekagramm
  • só - 0.5 teáskanál
  • kristálycukor - 1 evőkanál

Sütéshez

  • olaj - 1 darab

Tálaláshoz

  • baracklekvár - 1 darab

Elkészítés:

  1. Az élesztőt langyos tejben 1 csipet cukorral felfuttatjuk. A maradék tejet elkeverjük a tojással, a megolvasztott Ramával, a porcukorral és a maradék kristálycukorral.
  2. Adjuk hozzá a megkelt élesztőt is, végül apránként dolgozzuk bele a sóval elkevert lisztet is. Keverjük csomómentesre és hagyjuk kelni.
  3. A serpenyőben hevítsünk fel némi olajat, kanalazzunk bele egy adag tésztát, (nem kell eloszlatni a serpenyőben, hogy vastag maradjon) és mindkét oldalát süssük meg.
  4. Ugyanígy készítsük el a maradék tésztát is. A kész palacsintákat tálaljuk gyümölcslekvárral, amit tálalás előtt akár fel is melegíthetünk, így kissé folyósabb állagú lesz.