Lekváros kifli
Desszertek: Lekváros kifli a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Az élesztőt a tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet beletesszük egy keverőtálba, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, a cukrot és a sót, majd jó alaposan összegyúrjuk, hogy elváljon az edénytől.
2
Egy órát kelesztjük.
3
A megkelt tésztát négyfelé vágjuk, cipót formálunk belőle és egyenként kör alakúra nyújtjuk.
4
Mindegyikre rakunk egy kiskanál lekvárt.
5
Ezután kis kifliket csavarunk belőle, ügyelve arra, hogy a tészta vége alulra kerüljön.
6
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk és kb. 1-2 cm távolságra rakjuk egymástól a kifliket. Megkenjük felvert tojással, majd 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.