Lekváros kiflik
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
búzasikér | 1 evőkanál | |
élesztő | 2 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
tejföl | 2 evőkanál | |
cukor | 10 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
lágy Rama | 5 dekagramm | |
tej (kb) | 3 dl | |
vegyes gyümölcslekvár | 1 üvegcse |
Desszertek: Lekváros kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Kenyérsütő gépben futtatom fel az élesztőt kevés cukorral és tejjel. Beleteszek minden hozzávalót és a dagasztóprogramra kapcsolom. Ha befejezte a kelesztést, a tésztát kiborítom lisztezett deszkára, kicsit átgyúrom és két részre osztom. Kerekre nyújtom, felvágom 8 cikkre, belerakom a lekvárt és felcsavarom. A kifliket ezután a tepsiben, meleg helyen még egy órát kelesztem. A tetejét megkenem tojásfehérjével és 180 C°-os sütőben 30 percig, ill. amíg szép színe nem lesz sütöm.