Lekváros kiflik
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm |
---|---|
búzasikér | 1 evőkanál |
élesztő | 2 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
tejföl | 2 evőkanál |
cukor | 10 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
lágy Rama | 5 dekagramm |
tej (kb) | 3 dl |
vegyes gyümölcslekvár | 1 üvegcse |
Desszertek: Lekváros kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
Kenyérsütő gépben futtatom fel az élesztőt kevés cukorral és tejjel. Beleteszek minden hozzávalót és a dagasztóprogramra kapcsolom. Ha befejezte a kelesztést, a tésztát kiborítom lisztezett deszkára, kicsit átgyúrom és két részre osztom. Kerekre nyújtom, felvágom 8 cikkre, belerakom a lekvárt és felcsavarom. A kifliket ezután a tepsiben, meleg helyen még egy órát kelesztem. A tetejét megkenem tojásfehérjével és 180 C°-os sütőben 30 percig, ill. amíg szép színe nem lesz sütöm.