Lekváros kiflik
Lekváros kiflik
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 60 dekagramm
  • búzasikér - 1 evőkanál
  • élesztő - 2 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • tejföl - 2 evőkanál
  • cukor - 10 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • lágy Rama - 5 dekagramm
  • tej (kb) - 3 dl
  • vegyes gyümölcslekvár - 1 üvegcse

Elkészítés:

  1. Kenyérsütő gépben futtatom fel az élesztőt kevés cukorral és tejjel. Beleteszek minden hozzávalót és a dagasztóprogramra kapcsolom. Ha befejezte a kelesztést, a tésztát kiborítom lisztezett deszkára, kicsit átgyúrom és két részre osztom. Kerekre nyújtom, felvágom 8 cikkre, belerakom a lekvárt és felcsavarom. A kifliket ezután a tepsiben, meleg helyen még egy órát kelesztem. A tetejét megkenem tojásfehérjével és 180 C°-os sütőben 30 percig, ill. amíg szép színe nem lesz sütöm.