Lekváros linzerkocka
Hozzávalók
A tésztához
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
kakaó | 1 evőkanál | |
rum | 1 evőkanál |
A töltéshez
baracklekvár | 0.5 kilogramm |
---|
A tetejére
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
A díszítéshez
lekvár | 1 üvegcse | |
---|---|---|
pirított mandulatörmelék | 1 kevés |
Desszertek: Lekváros linzerkocka a sok Sütemények , Lekvár recept közül.
Elkészítés
Elkészítjük a tésztát: a lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, belekeverjük a porcukrot, a sütőport és a citromhéjat. A tojást is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Három részre osztjuk.
Az egyikbe belegyúrjuk a kakaót és a rumot. A második lapot lisztezett táblán egy 20x30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tepsi aljára fektetjük és megkenjük a lekvár felével. Kinyújtjuk a kakaós tésztát is egy azonos méretű lappá és a lekváros, világos lapra helyezzük. Megkenjük a maradék lekvárral és az utolsó lapot is kinyújtva befedjük a süteményt.
Több helyen átszurkáljuk egy villával, hogy ne hólyagosodjon fel. Előmelegített sütőben 195 °C-on 20 perc alatt megsütjük.
Amíg a tészta sül, kikeverjük a tetejére a mázat: a tojássárgát összekeverjük a porcukorral kézi habverő segítségével.
Miután megsült a tészta a mázat azonnal a tetejére kenjük, hogy megdermedjen. Míg kihűl, egy száraz serpenyőben egy-két perc alatt folyamatos keverés közben zsemleszínűre pirítunk egy félmaroknyi szeletelt mandulát.
Amikor a sütink teljesen kihűlt, egy hullámos élű késsel felszeleteljük 3x3 cm-es négyzetekre. Egy kevés lekvárt pöttyintünk a szeletek közepére, majd az összetört mandulával díszíthetjük.