Lekváros táska
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 1 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
sütőpor | 1 csomag | |
tehéntúró | 25 dekagramm |
Desszertek: Lekváros táska a sok Sütemények , Lekvár recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát megpuhítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, sót, tehéntúrót, tejfölt és reszelt citromhéjat. Jól összegyúrjuk, és fóliával letakarva egy fél órára hideg helyre tesszük.
2
Ezután a tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére egy kanálnyi sárgabaracklekvárt teszünk és félbehajtjuk.
3
A széleit egy villával kissé lenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben. Kikent sütőlapra helyezzük és kb. 20 percig sütjük 200 °C-on.