Leveles túrós és almás tekercs
Hozzávalók
Túrós töltelék
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
tejföl | 2 evőkanál | |
porcukor | 1 kevés | |
mazsola | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag |
Almás töltelék
szép nagy alma | 6 darab | |
---|---|---|
cukor vagy méz, mennyiség ízlés szerint | 1 kevés | |
őrölt fahéj | 1 kis | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag | |
víz | 1 dl | |
citromhéj és citromlé | 1 kis |
Házi leveles tészta
liszt | 33 dekagramm | |
---|---|---|
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 1 darab | |
só | 1 kevés | |
tej | 1.5 dl | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Leveles túrós és almás tekercs a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta elkészítése: a 30 dkg lisztet összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojást, a sót, és annyi tejet (kb másfél dl tej), hogy könnyen kezelhető rétestésztát kapjunk. A 20 dkg Ramát 3 dkg liszttel összemorzsoljuk, eldolgozzuk. A tésztát téglalap alakúra kisodorjuk, a lisztes Ramát rákenjük és 4 részbe hajtogatjuk. A hajtogatást ötször végezzük el, 20 percenként. Az utolsó kisodrásnál 4 részt vágunk. Egyenként kisodorjuk, kettőt túróval, a másik kettőt almával töltjük. A tészta közepére tesszük a tölteléket és a felső hosszanti részt a töltelék alsó részéig hajtjuk, az alsó hosszanti részt pedig felfelé a már betakart tésztára hajtjuk. Felvert tojással lekenjük mind a 4 rudat. Túrós töltelék: a hozzávalókat összekeverjük. Almás töltelék: a meghámozott almát lereszeljük, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára pároljuk. A pudingot a készre puhult almával összekeverjük és kihűtjük.