A leveles tészta elkészítése: 5 dkg Ramával, 25 dkg liszttel, 2 tojássárgával, ecettel, tejföllel, vagy kefirrel és sóval jól kidolgozott rétestésztát készítünk, majd fél óráig pihentetjük. Ezalatt 20 dkg Ramát 5 dkg liszttel jól átgyúrunk és cipóra alakítjuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, ráhelyezzük a Ramát, a kettőt együtt kinyújtjuk, kétszer összehajtogatjuk és hideg helyen pihentetjük. Összesen négyszer nyújtjuk, de csak az első nyújtás után pihentetjük 1/2 órát, a többinél elegendő a 20 percenkénti nyújtás-hajtogatás. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, a tésztát 3 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra sodorjuk, olajjal lekenjük, zsemlemorzsával meghintjük. A tölteléket a közepére tesszük, a tésztát két oldalról ráhajtjuk.Ramával kikent tepsibe tesszük, a rudak tetejét olajjal, majd a felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben megsütjük.