Likőrös kávétorta
Hozzávalók
A tésztához
porcukor | 12 dekagramm |
---|---|
liszt | 25 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
tojás | 6 darab |
sütőpor | 1 csomag |
A töltelékhez
babapiskóta, vagy teasütemény | 16 darab |
---|---|
+ 2 teáskanál porcukor | 15 dekagramm |
csokoládés ízesítésű cappuccino-por | 2 csomag |
kávélikőr | 1 dl |
étcsokoládé | 5 dekagramm |
tejszín | 5 dl |
habfixáló | 2 csomag |
Desszertek: Likőrös kávétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások fehérjéjéből kemény habot verünk. Beleszitáljuk a 12 dkg porcukor felét. A Ramát és a megmaradt porcukrot habosra keverjük, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk és tovább keverjük. Ezután a lisztet, a sütőport és a tojáshabot apránként beleforgatjuk. A tésztát egy 28 cm átmérőjű, kikent tortaformába tesszük és előmelegített, közepes hőfokú sütőbe téve, kb. 35-40 percig sütjük. Ha megsült, a formában hagyjuk kihűlni. Közben a csokoládét elforgácsoljuk késsel, a tejszínből a fixálóval kemény habot verünk és kevés cukorral édesítjük. Amíg a tészta hűl, a két zacskó cappuccinót 1,5 dl meleg vízben feloldjuk, majd hozzáöntjük a likőrt. A tésztát a formából kiborítjuk és lapjában kettévágjuk. Az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. A másikat felaprítjuk, kanalanként meglocsoljuk a likőrös kávéval és felkenjük a tésztalapra. Tejszínhabbal megrakjuk, a közepére szórjuk a csokoládéforgácsot és közben elhelyezzük rajta a 16 db babapiskótát (pontosan kijön). Jól behűtve kínáljuk.