Linzer és ischler sütemény
Desszertek: Linzer és ischler sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.
Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.
Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha kihűltek a formák összeragasztjuk őket baracklekvárral.
Elkészítjük a csokimázat és az összeragasztott ishlerek felső felét belemártjuk.
Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat. A linzert egy műanyag dobozba tesszük és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.