Feltöltve:

Linzer és ischler sütemény

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi

Töltelék

baracklekvár1 darab

Máz

tortabevonó20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
étolaj1 evőkanál

Desszertek: Linzer és ischler sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

2

Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.

3

Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.

4

Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha kihűltek a formák összeragasztjuk őket baracklekvárral.

5

Elkészítjük a csokimázat és az összeragasztott ishlerek felső felét belemártjuk.

6

Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat. A linzert egy műanyag dobozba tesszük és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem