Feltöltve:

Linzer és ischler sütemény

access_alarm 30
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

liszt50 dekagramm
sütőpor1 csomag
cukor25 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás2 darab
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
1 csipetnyi

Töltelék

baracklekvár1 darab

Máz

tortabevonó20 dekagramm
Ráma5 dekagramm
étolaj1 evőkanál

Desszertek: Linzer és ischler sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és egy órára hűtőszekrénybe tesszük, majd fél cm vastagságúra kinyújtjuk.

2. lépés

Linzer: fodros szélű szaggatóval ugyanannyi lyukas és sima formát szaggatunk.

3. lépés

Ischler: 4-5 cm-es kör alakú szaggatóval kis köröket szaggatunk.

4. lépés

Ezután sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tésztákat és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt világosbarnára sütjük. Ha kihűltek a formák összeragasztjuk őket baracklekvárral.

5. lépés

Elkészítjük a csokimázat és az összeragasztott ishlerek felső felét belemártjuk.

6. lépés

Ha megszáradt a tetejük, zárható dobozban tároljuk a csokoládés karikákat. A linzert egy műanyag dobozba tesszük és fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem