Linzer szívecskék
Hozzávalók
cukor | 6 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 2 evőkanál | |
liszt | 18 dekagramm | |
tojássárgája | 1 darab | |
Ráma | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csipetnyi | |
só | 1 csipetnyi | |
baracklekvár a szívecskék összeragasztásához | 1 pár kanál |
Desszertek: Linzer szívecskék a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A hozzávalókból, a lekvár kivételével tésztát gyúrunk, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ha letelt az idő, kivesszük és kevesebb mint fél centisre kinyújtjuk.
2
Kiszaggatjuk szív alakú szaggatóval és előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük.
3
Ha lekvárral összeragasztott kekszet szeretnénk, akkor nem baj, ha kicsit megkeményednek a sütik, csak a kakaó ne égjen meg, mert a lekvár másnapra remekül megpuhítja.
4
Ha kihűltek, lehet őket ragasztgatni a baracklekvárral.