Linzerkarika
Hozzávalók
cukor | 10 dekagramm |
---|---|
liszt | 20 dekagramm |
Ráma | 12 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
vaníliás cukor | 1 csomag |
citrom leve | 0.5 darab |
lekvár | 1 darab |
Desszertek: Linzerkarika a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A sütőporos lisztben a Ramát eldolgozzuk, hogy szép morzsás tésztát kapjunk. Beleütjük a tojást, beletesszük a cukrokat és a citrom levét, majd összegyúrjuk. Ha túl puha a tészta, akkor tehetünk hozzá lisztet, de ha a gyúródeszkán dolgozunk, akkor jól belisztezve ott is folytathatjuk a munkát. A tésztát fél ujjnyi vastagra nyújtsuk ki jó lisztes deszkán, hogy ne ragadjon a tészta a deszkához, így nem érdemes túl kemény tésztát csinálni, mert az újra nyújtásnál mindig lisztezünk. Linzer szaggatóval kiszaggatjuk a tésztát és Ramával kikent gáztepsibe tesszük. Addig sütjük, amíg az alja egy kicsit nem kezd el barnulni, ez kb. 5 perc, különben száraz lesz. Ha kihűlt lekvárral ragasztjuk össze a korongokat. Elkészülésekor kemény, de egy kis állás után, vagy másnapra megpuhul.