Feltöltve:

Linzertorta

90
Könnyű
5 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

A tésztához

porcukor12 dekagramm
Rama Vajas Íz25 dekagramm
liszt40 dekagramm
tojás1 darab
eperlekvár30 dekagramm
habtejszín600 milliliter

A díszítéshez

eper6 darab

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 175 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Linzertorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, és 5 részre osztjuk.

2

Fél órát pihentetjük hideg helyen, ezután kinyújtjuk őket és kb. 16 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk.

3

175 fokon világosra sütjük a lapokat. Míg sülnek a tészták, felverjük a tejszínhabot.

4

Ha megsültek a lapok, egyet (a legszebbet, mert ez lesz a torta teteje) még melegen hat szeletre vágunk, a többi lapnál megvárjuk, míg kihűlnek.

5

A tejszínt és a lekvárt négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, majd tejszínhabbal és így tesszük egymásra a további négy réteget.

6

Az utolsó tejszínhab rétegre ferdén tesszük rá a felvágott linzerszeleteket. Két napot állni hagyjuk a tortát, jól lefóliázva a hűtőben, ezután lesz szeletelhető. Friss eperrel díszítjük tálalás előtt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem