Linzertorta
Hozzávalók
A tésztához
porcukor | 12 dekagramm | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
liszt | 40 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
eperlekvár | 30 dekagramm | |
habtejszín | 600 milliliter |
A díszítéshez
eper | 6 darab |
---|
Sütéshez
Sütési idő | 15 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 175 ° |
Edény, sütő formája | sütőpapírral bélelt sütőlemez |
Desszertek: Linzertorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal egynemű tésztát gyúrunk, és 5 részre osztjuk.
Fél órát pihentetjük hideg helyen, ezután kinyújtjuk őket és kb. 16 cm átmérőjű karikával kiszúrjuk.
175 fokon világosra sütjük a lapokat. Míg sülnek a tészták, felverjük a tejszínhabot.
Ha megsültek a lapok, egyet (a legszebbet, mert ez lesz a torta teteje) még melegen hat szeletre vágunk, a többi lapnál megvárjuk, míg kihűlnek.
A tejszínt és a lekvárt négy egyenlő részre osztjuk. Az első lapot megkenjük vékonyan eperlekvárral, majd tejszínhabbal és így tesszük egymásra a további négy réteget.
Az utolsó tejszínhab rétegre ferdén tesszük rá a felvágott linzerszeleteket. Két napot állni hagyjuk a tortát, jól lefóliázva a hűtőben, ezután lesz szeletelhető. Friss eperrel díszítjük tálalás előtt.