Liszt nélküli túrós süti
Liszt nélküli túrós süti
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • porcukor - 1 darab

    A tésztához

    • túró - 0.5 kilogramm
    • búzadara - 6 evőkanál
    • tojás - 3 egész
    • sütőpor - 1 csomag
    • tejföl - 1.5 pohár
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • vaníliás ízű pudingpor - 2 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • mazsola - 1 darab

    Az áztatáshoz

    • rum - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A túrót áttörjük. A mazsolát beáztatjuk egy kevés rumba.
    2. A tojásokat felverjük, hozzáadjuk a kétféle cukrot, majd ezzel habosra keverjük. Összekeverjük a sütőport a pudingporral.
    3. Kevés tejfölben a sütőporos pudingport fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Ha a pudingpor elvegyült, egyre több tejföllel dúsítjuk.
    4. A keverékhez hozzáadjuk a reszelt citrom héját, egy csipetnyi sót, a túrót és a búzadarát. A beáztatott mazsolát lecsepegtetjük, majd azt is hozzáadjuk és az egészet jól összekeverjük.
    5. 15-20 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a búzadara megdagadjon.
    6. Közben a sütő előmelegítjük 200 fokra. A masszát Ramával kikent és prézlivel behintett tepsibe öntjük.
    7. 10 percig hagyjuk ezen a hőfokon, majd 175 fokra levéve kb. 1/4 óráig, tűpróbáig sütjük.
    8. Melegen meghintjük porcukorral és kihűlés után szeleteljük.