Feltöltve:

Lovacska torta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Kakaós piskóta

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt5 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
keserű kakaópor1 evőkanál

Pudingos gyümölcskrém

vaníliás pudingpor (főzős)2 csomag
tej8 dl
cukor5 evőkanál
Ráma10 dekagramm
bármilyen gyümölcs vagy befőtt0.7 kilogramm

Desszertek: Lovacska torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval. A tojásfehérjét felverjük habbá és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Amikor szép habos, fakanállal, laza mozdulatokkal beleszitáljuk a kakaós lisztet. Egy 32x25 cm tepsi aljába sütőpapírt teszünk és ebbe öntjük a piskótát. 180 fokon, tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 3 részre vágom, és a krémmel megkenem.

2

A pudingot a tasakon leírtak szerint elkészítjük. Ha már majdnem kihűlt, hozzákeverjük a Ramát és a legvégén a gyümölcsöket.

3

50 dkg fondantból elveszünk kb. 15 dkg-ot, megfestjük barnára, ebből a ló szemét és a gyeplőt készítjük.

4

A lóformát kivágjuk és amikor a tortát megtöltöttük, a Ramás krémmel körbekenjük és hűtőbe tesszük dermedni. A fehér fondanttal bevonjuk a tortát. Egy 15 cm-es csíkot vágunk, amiből a sörényét készítjük el, majd rárakjuk a gyeplőt.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem