Feltöltve:

Lovacska torta

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás12 darab
cukor12 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
víz12 evőkanál
liszt24 evőkanál

krem

csoki2 tábla
cukor20 dekagramm
vaníliás pudingpor2 csomag
tej5 dl
Ráma2 csomag
habtejszín250 milliliter

Desszertek: Lovacska torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótát elkészítjük: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét 1 csipet sóval felverjük kemény habnak és tovább verjük 1 vaníliás cukorral, valamint a cukor felével. A sárgáját kikeverjük a többi cukorral és a másik vaníliás cukorral, a sütőporral, a vízzel, majd egy kis fehérjehabot teszünk még bele. A lisztet simára keverjük, majd a többi fehérjével már óvatosan keverjük össze és 3 lapot sütünk belőle.

2

Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport a tejjel felmelegítjük, majd folyamatosan keverve beletördeljük a tábla csokit, a cukrot és ha besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a Ramát is. Ez lesz a sötétebb krém, amit elfelezünk. A másik felébe a felvert tejszínt keverjük bele. Így kétféle csokikrém lesz a díszítés miatt. A vonalakhoz egy tábla csokit olvasztunk és azzal húzzuk bele.

3

Az alsó lapot bevonjuk a sötét csokikrémmel, majd kivágjuk a második lapból a lovacska formát és ezt is lekenjük csokikrémmel, majd rátesszük a tetejére. Az egészet a világos csokikrémmel vonjuk be. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd utána díszítjük. Egy napig kell állnia a tálalás előtt, de ez minden tortára igaz.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem