Lovacska torta
Lovacska torta
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 12 darab
    • cukor - 12 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • sütőpor - 1 csomag
    • víz - 12 evőkanál
    • liszt - 24 evőkanál

    krem

    • csoki - 2 tábla
    • cukor - 20 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 5 dl
    • Ráma - 2 csomag
    • habtejszín - 250 milliliter

    Elkészítés:

    1. A piskótát elkészítjük: a tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjét 1 csipet sóval felverjük kemény habnak és tovább verjük 1 vaníliás cukorral, valamint a cukor felével. A sárgáját kikeverjük a többi cukorral és a másik vaníliás cukorral, a sütőporral, a vízzel, majd egy kis fehérjehabot teszünk még bele. A lisztet simára keverjük, majd a többi fehérjével már óvatosan keverjük össze és 3 lapot sütünk belőle.
    2. Elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingport a tejjel felmelegítjük, majd folyamatosan keverve beletördeljük a tábla csokit, a cukrot és ha besűrűsödött, akkor hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a Ramát is. Ez lesz a sötétebb krém, amit elfelezünk. A másik felébe a felvert tejszínt keverjük bele. Így kétféle csokikrém lesz a díszítés miatt. A vonalakhoz egy tábla csokit olvasztunk és azzal húzzuk bele.
    3. Az alsó lapot bevonjuk a sötét csokikrémmel, majd kivágjuk a második lapból a lovacska formát és ezt is lekenjük csokikrémmel, majd rátesszük a tetejére. Az egészet a világos csokikrémmel vonjuk be. Hűtőbe tesszük, hogy összeálljon, majd utána díszítjük. Egy napig kell állnia a tálalás előtt, de ez minden tortára igaz.