Lúdláb torta 2.
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 5 darab | |
tej | 3 dl | |
liszt | 5 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 20 dekagramm | |
kristálycukor | 5 evőkanál | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
feketekávé | 1 dl | |
keksz | 30 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Lúdláb torta 2. a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A piskótalapokhoz valókat habosra keverjük, majd Ramával kikent, kilisztezett tortaformába öntjük és megsütjük. Ha megsült, kihűtjük és kettévágjuk.
2
Közben a krémhez a tejből, a lisztből, a cukorból és a vaníliás cukorból krémet főzünk. A Ramát a kakaóval puhára keverjük, majd a kihűlt krémhez keverjük.
3
A töltelékhez valókat összedolgozzuk, de csak közvetlenül a felhasználás előtt, mert úgy könnyebb vele dolgozni.
4
A piskótalapokat megtöltjük a töltelékkel, kívülről bevonjuk a tortát a krémmel, a tetejére pedig csokimázat teszünk. Egy éjszakára hűtőbe kell tenni.