Feltöltve:

Lúdláb torta

80
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

meggybefőtt1 darab

A tésztához

kristálycukor3 evőkanál
finomliszt3 evőkanál
keserű kakaópor1 csapott evőkanál
Tojás3 darab

A forma kikenéséhez

Rama Vajas Íz1 darab
finomliszt1 darab

A töltéshez

magozott meggybefőtt35 dekagramm

A krémhez

Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
tej3 dl
csokoládés pudingpor1 csomag
kristálycukor4 evőkanál
Étcsokoládé10 dekagramm

A bevonáshoz

Étcsokoládé20 dekagramm

"A lúdláb tortáról
Ha nem vagy túlságosan oda a vajas krémekért, akkor a lúdláb tortát biztosan kedvelni fogod. A klasszikus, párizsi krém csupán tejszín és csokoládébevonóból áll, ami végül egy trüffel masszát képez.
A párizsi krém története nagyjából az 1880-as évek végére nyúlik vissza, amikor Gerbeaud Emil először használta a bonbonok töltelékéhez ezt a krémet. Nevét valószínűleg az első használójától kaphatta.
A lúdláb torta krémje az egyik legfinomabb csokoládés krém, amit tökéletesen felhasználhatunk egyes desszertek elkészítéséhez! A krém tartós, könnyen elkészíthető és számos finomságot varázsolhatunk még belőle.
A tradicionális tortáink egyik legnépszerűbb szereplője a párizsi krémmel töltött lúdláb torta, amit a végén rumos meggyel bolondítunk meg.
A lúdláb torta csupán egy piskótából és egy vastagabb csoki krémből áll, aminek a tetejére csoki bevonat kerül. Nagyon fontos, hogy jó minőségű csokoládét használjunk a krémhez, hiszen főleg ez az íz dominál majd a mennyei lúdláb tortában.
De miért lúdláb a lúdláb torta? Sokan teszik fel maguknak ezt a kérdést.
A lúdláb torta nem túl magas és általában szélesebb szeletekre vágva tálaljuk, így a szeletek alakja hasonlít a lúd lábához. Az igazi, falusi tojásból készült piskótának pedig élénksárga színe van, így ezért is kaphatta a lúdláb nevet. A lúdláb torta nagyon csábító csemege a rumos csokis krémmel és a roppanós csokoládétetővel. s
Születésnapra, családi ünnepekre kitűnő lehet. A gyerekek is örülni fognak a lúdláb tortának.

"

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával krémesre, fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beledolgozzuk.

2

Egyharmadát a cukros tojássárgára tesszük, de még nem keverjük el. A lisztet a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát a habra szitáljuk, így nem lesz csomós, majd óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk.

3

A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk.

4

A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a szélén a forma falától láthatóan kezd elválni.

5

Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük.

6

A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral simára dolgozzuk, közepes lángon, kevergetve fölforraljuk. 1-2 percig főzzük, épp amíg kellően besűrűsödik, ezután hűlni hagyjuk.

7

A Ramát habosra keverjük. A csokoládépudingot krémesre dolgozzuk, majd a puha Ramát apránként hozzáadjuk. A csokoládét felolvasztjuk, a krémbe csorgatjuk, és felét a tésztára simítjuk.

8

A meggyet rászórjuk, a maradék krémmel befedjük. Hűtőszekrényben minimum 2 órán át dermesztjük. Végül a tetejét és az oldalát is bevonjuk olvasztott csokoládéval.

9

Dermedni hagyjuk, végül meggyszemekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem