Lúdlábtorta
Hozzávalók
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
cukor | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
olaj | 1 dl | |
kakaópor | 2 evőkanál |
krem
vaníliás pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
cukor | 3 evőkanál | |
étcsokoládé | 10 dekagramm | |
tej | 7 dl | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
üveg meggy, friss, vagy fagyasztott, vagy befőtt | 1 kis | |
tortabevonó | 15 dekagramm | |
olaj | 1 darab |
Desszertek: Lúdlábtorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Öt tojássárgát 5 evőkanál porcukorral és 1 cs vaníliás cukorral kikeverünk, majd hozzáadunk 1 dl étolajat, 5 evőkanál lisztet, 1 csomag sütőport, 2 evőkanál kakaót és az 5 tojásfehérje felvert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt 35x27 cm-es tepsiben, 180 C-on 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük az étcsokoládét. A Ramát kikeverjük a porcukorral és a kakaóporral, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A kihűlt tésztára a krém felét rákenjük, majd rátesszük a meggyet és a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét, beletesszük az olajat és rákenjük a krém tetejére, majd 2 órára ismét hűtőbe tesszük.