Mézes lap:
A margarint a cukorral, mézzel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a kissé felvert tojást. Jól összedolgozzuk. Gáztepsi hátán, 170 fokon, légkeveréssel, 6-8 perc alatt kettő lapot sütünk.
Piskóta rolád:
A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, amikor már jó kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül kézi habverővel beleforgatjuk a keményítős lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk a sütőpapírt róla, és nyomban feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Megkenjük baracklekvárral, és 20 szeletre vágjuk.
Krém:
A pudingokat a keményítővel, a vaníliás cukorral, kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejet főzni kezdjük, ha forr belecsorgatjuk a pudingos keveréket, és keményre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha-néha megkeverjük. Végül a cukorral habosra kevert margarinnal összedolgozzuk.
Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, megkenjük baracklekvárral, és rákenjük a krém egy részét. Erre fektetjük a piskóta tekercseket, kicsit a krémbe nyomkodva, majd ismét krém, erre pedig a baracklekvárral megkent mézes lap.
A tetejét krémmel kenjük, tortadarával vagy csurgatott csokimázzal díszítjük.