Lujza sütije
Lujza sütije
  • timer120 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • csokidara - 1 adag

    A krémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 1 liter
    • étkezési keményítő - 2 evőkanál
    • tojás - 2 egész
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • porcukor - 15 dekagramm
    • Rama margarin - 30 dekagramm
    • sárgabaracklekvár - 1 darab

    Mézes lapok

    • liszt - 40 dekagramm
    • porcukor - 8 dekagramm
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • méz - 5 dekagramm
    • szódabikarbóna - 1 teáskanál
    • tojás - 2 egész

    Piskóta rolád

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • étkezési keményítő - 2 evőkanál
    • só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. Mézes lap: A margarint a cukorral, mézzel felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a kissé felvert tojást. Jól összedolgozzuk. Gáztepsi hátán, 170 fokon, légkeveréssel, 6-8 perc alatt kettő lapot sütünk.
    2. Piskóta rolád: A tojások fehérjét csipet sóval habbá verjük. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, amikor már jó kemény, hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül kézi habverővel beleforgatjuk a keményítős lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsiben, 180 fokon 15-18 perc alatt megsütjük. Lehúzzuk a sütőpapírt róla, és nyomban feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. Megkenjük baracklekvárral, és 20 szeletre vágjuk.
    3. Krém: A pudingokat a keményítővel, a vaníliás cukorral, kevés tejjel összekeverjük, majd a többi tejet főzni kezdjük, ha forr belecsorgatjuk a pudingos keveréket, és keményre főzzük. Hagyjuk hűlni, közben néha-néha megkeverjük. Végül a cukorral habosra kevert margarinnal összedolgozzuk.
    4. Az egyik mézes lapot tálcára tesszük, megkenjük baracklekvárral, és rákenjük a krém egy részét. Erre fektetjük a piskóta tekercseket, kicsit a krémbe nyomkodva, majd ismét krém, erre pedig a baracklekvárral megkent mézes lap.
    5. A tetejét krémmel kenjük, tortadarával vagy csurgatott csokimázzal díszítjük.