Macitorta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 25 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 25 dekagramm | |
tojás | 5 darab | |
forró víz | 10 evőkanál | |
sütőpor | 1 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál |
krem
csokoládé ízű pudingpor | 3 csomag | |
---|---|---|
tej | 1 liter | |
cukor | 10 evőkanál | |
Ráma | 1 kocka |
Fondant
porcukor | 1 csomag | |
---|---|---|
pillecukor | 1 csomag | |
víz | 5 evőkanál |
Desszertek: Macitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vízet és tovább keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is.
Közbe a tojásfehérjét habosra keverjük. A habosra vert tojássárgákhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
A krémhez a pudingot a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük a Ramával.
A tésztát maciformára formázzuk, majd vízszintesen három részre vágjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel.
A fondant bevonathoz a pillecukrot és a vizet egy edénybe tesszük, majd 2,5 perc alatt a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Először fakanállal elkezdjük apránként hozzáadagolni a porcukrot, majd ha már nem olyan meleg, kézzel gyúrjuk hozzá. Kakaóporral színezzük. Ha kész, kinyújtjuk és a tortára borítjuk. A díszítést cukorral felvert tojásfehérjéből készítjük.