Macitorta
Hozzávalók
Tészta
liszt | 25 dekagramm |
---|---|
cukor | 25 dekagramm |
tojás | 5 darab |
forró víz | 10 evőkanál |
sütőpor | 1 csomag |
kakaópor | 2 evőkanál |
krem
csokoládé ízű pudingpor | 3 csomag |
---|---|
tej | 1 liter |
cukor | 10 evőkanál |
Ráma | 1 kocka |
Fondant
porcukor | 1 csomag |
---|---|
pillecukor | 1 csomag |
víz | 5 evőkanál |
Desszertek: Macitorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vízet és tovább keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is.
2. lépés
Közbe a tojásfehérjét habosra keverjük. A habosra vert tojássárgákhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
3. lépés
A krémhez a pudingot a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük a Ramával.
4. lépés
A tésztát maciformára formázzuk, majd vízszintesen három részre vágjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel.
5. lépés
A fondant bevonathoz a pillecukrot és a vizet egy edénybe tesszük, majd 2,5 perc alatt a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Először fakanállal elkezdjük apránként hozzáadagolni a porcukrot, majd ha már nem olyan meleg, kézzel gyúrjuk hozzá. Kakaóporral színezzük. Ha kész, kinyújtjuk és a tortára borítjuk. A díszítést cukorral felvert tojásfehérjéből készítjük.