Macitorta
Macitorta
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 25 dekagramm
    • cukor - 25 dekagramm
    • tojás - 5 darab
    • forró víz - 10 evőkanál
    • sütőpor - 1 csomag
    • kakaópor - 2 evőkanál

    krem

    • csokoládé ízű pudingpor - 3 csomag
    • tej - 1 liter
    • cukor - 10 evőkanál
    • Ráma - 1 kocka

    Fondant

    • porcukor - 1 csomag
    • pillecukor - 1 csomag
    • víz - 5 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vízet és tovább keverjük, majd apránként hozzáadjuk a cukrot is.
    2. Közbe a tojásfehérjét habosra keverjük. A habosra vert tojássárgákhoz óvatosan hozzákeverjük a kakaós, sütőporos lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét.
    3. A krémhez a pudingot a csomagoláson leírtak alapján elkészítjük. Ha kihűlt, alaposan kikeverjük a Ramával.
    4. A tésztát maciformára formázzuk, majd vízszintesen három részre vágjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel.
    5. A fondant bevonathoz a pillecukrot és a vizet egy edénybe tesszük, majd 2,5 perc alatt a mikrohullámú sütőben felolvasztjuk. Először fakanállal elkezdjük apránként hozzáadagolni a porcukrot, majd ha már nem olyan meleg, kézzel gyúrjuk hozzá. Kakaóporral színezzük. Ha kész, kinyújtjuk és a tortára borítjuk. A díszítést cukorral felvert tojásfehérjéből készítjük.