Feltöltve:

Macskaszem

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

darált dió20 dekagramm
cukor20 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tojásfehérje felvert habja4 darab
kimagozott meggy1 pohár

Tészta

finomliszt50 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojássárgája4 darab
vaníliás cukor2 csomag
sütőpor1 csomag
cukor1 evőkanál
tej1.5 dl

Desszertek: Macskaszem a sok

Elkészítés

1

A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tejet, a tojássárgát, a vaníliás cukrot és alaposan összedolgozzuk.

2

Hat részre osztjuk. Az egyes darabokat kb 12 cm széles, fél cm vastag tepsi hosszúságú csíkokra nyújtjuk.

3

A csíkok két oldalát, ujjnyi távolságra a szélétől, végigrakjuk meggyszemekkel, majd a tészta két szélét visszahajtjuk a meggyre.

4

Közben elkészítjük a tölteléket is. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és óvatosan összeforraljuk.

5

A középen kihagyott sávot a dió-cukor-tojáshab keverékével megtöltjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a meggyszemek mentén úgy szeleteljük, hogy mindegyik szeletbe jusson egy-egy szem meggy.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem