Macskaszem
Hozzávalók
Töltelék
darált dió | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojásfehérje felvert habja | 4 darab | |
kimagozott meggy | 1 pohár |
Tészta
finomliszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 15 dekagramm | |
tojássárgája | 4 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
sütőpor | 1 csomag | |
cukor | 1 evőkanál | |
tej | 1.5 dl |
Desszertek: Macskaszem a sok
Elkészítés
A lisztben elmorzsoljuk a Ramát, hozzáadjuk a sütőport, a cukrot, a tejet, a tojássárgát, a vaníliás cukrot és alaposan összedolgozzuk.
Hat részre osztjuk. Az egyes darabokat kb 12 cm széles, fél cm vastag tepsi hosszúságú csíkokra nyújtjuk.
A csíkok két oldalát, ujjnyi távolságra a szélétől, végigrakjuk meggyszemekkel, majd a tészta két szélét visszahajtjuk a meggyre.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A felvert tojásfehérjéhez hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a vaníliás cukrot és óvatosan összeforraljuk.
A középen kihagyott sávot a dió-cukor-tojáshab keverékével megtöltjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a meggyszemek mentén úgy szeleteljük, hogy mindegyik szeletbe jusson egy-egy szem meggy.
Porcukorral meghintve tálaljuk.