Mádai Vivi & Winkler Robi barackos-mascarponés tortája
Mádai Vivi & Winkler Robi barackos-mascarponés tortája
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 8 dekagramm
    • porcukor - 8 dekagramm
    • Tojás - 4 darab
    • Liszt - 10 dekagramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - csomag

    A krémhez

    • mascarpone - 25 dekagramm
    • natúr joghurt - 15 dekagramm
    • porcukor - 2 dekagramm
    • citrom - 1 darab

    A mázhoz

    • csokoládébevonó - 17 dekagramm
    • tejszín - 1 dl
    • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
    • kakaópor - 1 evőkanál
    • barackbefőtt - 1 doboz

    Elkészítés:

    1. Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Majd a 3 db 20 cm-es csatos tortakarikánk alját béleljük ki sütőpapírral.
    2. A puha Rama Vajas ízt a porcukorral felhabosítjuk, a tojásokat hozzáadjuk, tovább habosítjuk, végül a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
    3. 3 db 20 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük az egyformán elosztott masszát. 180 °C-os sütőben aranybarnára sütjük, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni a lapokat.
    4. A mascarponét a joghurttal, a porcukorral és a citrom reszelt héjával simára keverjük, kissé felhabosítjuk, végül a citrom levéből egy teáskanálnyit is belekeverünk.
    5. A kihűlt lapokat a krémmel összetöltjük, úgy, hogy a tetejére és az oldalára is jusson.
    6. Majd a tejszínt felmelegítjük, és beletesszük a csokoládébevonót, hogy felolvadjon, majd a puha Rama Vajas ízt és a kakaóport is. Hagyjuk lehűlni, majd rusztikusan csorgassuk rá a torta szélére.
    7. A szeletelt barackkal a torta tetejét díszítjük, és így tálaljuk.

    Sütéshez