Feltöltve:

Madártej

40
Közepes
7 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz liter
tojás15 darab
cukor30 dekagramm
tej1 liter
liszt5 evőkanál
csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 2 evőkanál cukorral és a csipet sóval. 1,5 liter tejet összekeverünk 0,5 liter vízzel, csipet sóval, vaníliás cukorral ízesítjük és feltesszük forrni. A kemény habból teáskanál segítségével a tejbe galuskákat szaggatunk és mindegyik oldalát készre főzzük. A megfőtt habgaluskát egy üvegtálba szedjük, amiben majd kínáljuk a madártejet.

2

A tojássárgákat a liszttel, a tejjel és a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük. A tojásos keveréket az eddig főtt tejhez adjuk, majd folytonos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felforrjon és közben besűrűsödjön. Ezt a a tejet a habgaluskára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hidegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem