Feltöltve:

Madártej

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 7 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

víz liter
tojás15 darab
cukor30 dekagramm
tej1 liter
liszt5 evőkanál
csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a 2 evőkanál cukorral és a csipet sóval. 1,5 liter tejet összekeverünk 0,5 liter vízzel, csipet sóval, vaníliás cukorral ízesítjük és feltesszük forrni. A kemény habból teáskanál segítségével a tejbe galuskákat szaggatunk és mindegyik oldalát készre főzzük. A megfőtt habgaluskát egy üvegtálba szedjük, amiben majd kínáljuk a madártejet.

2. lépés

A tojássárgákat a liszttel, a tejjel és a maradék cukorral csomómentesen elkeverjük. A tojásos keveréket az eddig főtt tejhez adjuk, majd folytonos kevergetés mellett hagyjuk, hogy felforrjon és közben besűrűsödjön. Ezt a a tejet a habgaluskára öntjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, hidegen tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem