Feltöltve:

Madártej

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Hab

tojásfehérje10 csapott mokkáskanál
cukor6 evőkanál
ecet1 kevés

Mártás

tojássárgája10 darab
liszt1 evőkanál
tej3 liter
vaníliás cukor6 csomag
kristálycukor1 kevés
vanília kikapart belseje vagy vaníliaaroma1 rúd
1 kevés

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

Elkészítjük a mártást: a 3 liter tejet a vaníliás cukrokkal feltesszük főni, de a tejből vegyünk ki egy kicsit a tojássárgákhoz. Közben kettéválasztjuk a tojásokat. A sárgáját a kb. 5-6 ek. cukorral és az 1 ek liszttel, valamint a tejjel simára keverjük. Amikor a tej már forr, akkor visszavesszük a gázunkat takarékra és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a sima tojássárgás masszát. Nem szabad forralni, mert kicsapódhat a tojás, majd hozzáadjuk a vaníliát is. Amikor már a fakanalat bevonja a massza, akkor jó, kb 20 perc. Levesszük a gázról és félretesszük. Egy lábasban felteszünk vizet, 2 dl tejet belekeverünk és felforraljuk, de ne lobogjon, inkább csak gyöngyözzön. A tojások fehérjéjét a cukorral és kevés ecettel, vagy sóval keményre felverjük, majd ebben a tejes vízben kifőzzük. Szűrővel a mártásra szedjük, de előtte jól csepegtessük le. Lehűtjük és tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem