Feltöltve:

Madártej

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

vaniliaaroma1 darab
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
kristálycukor8 evőkanál
tojás6 darab
tej2 liter

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

A tojásfehérjéket 2 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük. Vizet forralunk, és a csendesen fövő vízben galuskákat szaggatunk a habból. Egyszerre csak egyet, hogy legyen helye a növekedésre, és időnként megforgatjuk a galuskákat. A tejet felforraljuk. A tojássárgát a 6 evőkanál cukorral, a vanília aromával, és a pudingporral egy kis tej hozzáadásával simára keverjük, majd fokozatosan a felforralt, és még forró tejhez öntjük, folyamatos kevergetés mellet. A habgaluskákat üvegtálba tesszük, és a meleg mártást ráöntjük. Kihűtve tálaljuk. Vágott mandulával, vagy karamellel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem