Madártej
Madártej
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 5 darab
  • cukor - 15 dekagramm
  • tej - 1 liter
  • liszt - 3 evőkanál
  • vaníliás cukor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a liszttel és a 2 dl l tejjel simára keverjük. A fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tejet a cukorral és vaníliacukorral felrakjuk forrni. Ha felforrt, akkor egy evőkanállal kis habgaluskákat kanalazunk bele a tojáshabból, egyszerre keveset, hogy nőni tudjanak. Mindkét oldalának kb. fél perc kell.
  3. A habgaluskákat kiszedjük egy tálba és ha mindegyikkel megvagyunk, akkor a tojássárgával elkevert lisztet hozzáadjuk és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd óvatosan a habokra csurgatjuk. Így a galuskák nem száradnak ki. Lehűtve tálaljuk, hűtőből kivéve a legfinomabb.