Feltöltve:

Madártej

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
tej1 liter
liszt3 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.

Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.

2. lépés

A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból.
Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a tejben, rugalmas állagúvá főzzük a habgaluskákat, majd szűrőkanál segítségével hőálló edényekbe rakjuk őket.
Vaníliás cukrot szórunk rájuk.

3. lépés

A felforrt tejbe állandó, gyors mozdulatokkal végzett keverés közben óvatosan belecsorgatjuk a kikevert tojássárgákat. Krémes állagúra főzzük.

Amikor felfőtt, szedőkanállal ráadagoljuk a habgaluskákra.

4. lépés

Alaposan kihűtjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem