Madártej
Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.
Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.
A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból.
Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a tejben, rugalmas állagúvá főzzük a habgaluskákat, majd szűrőkanál segítségével hőálló edényekbe rakjuk őket.
Vaníliás cukrot szórunk rájuk.
A felforrt tejbe állandó, gyors mozdulatokkal végzett keverés közben óvatosan belecsorgatjuk a kikevert tojássárgákat. Krémes állagúra főzzük.
Amikor felfőtt, szedőkanállal ráadagoljuk a habgaluskákra.
Alaposan kihűtjük.