Feltöltve:

Madártej

30
Közepes
4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
tej1 liter
liszt3 dekagramm
1 csipetnyi
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

Teflonedényben feltesszük forrni az 1 liter tejet.

Míg a tej forr, a sárgájától különválasztott fehérjéket kemény habbá verjük, majd a sárgájákat a cukorral, a liszttel és a csipet sóval alaposan kikeverjük.

2

A forrásban lévő tej felületére evőkanál segítségével habgaluskákat formázunk a kemény habból.
Kétszer-háromszor megforgatjuk a galuskákat a tejben, rugalmas állagúvá főzzük a habgaluskákat, majd szűrőkanál segítségével hőálló edényekbe rakjuk őket.
Vaníliás cukrot szórunk rájuk.

3

A felforrt tejbe állandó, gyors mozdulatokkal végzett keverés közben óvatosan belecsorgatjuk a kikevert tojássárgákat. Krémes állagúra főzzük.

Amikor felfőtt, szedőkanállal ráadagoljuk a habgaluskákra.

4

Alaposan kihűtjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem