Feltöltve:

Madártej

60
Könnyű
8 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

tej1000 milliliter
kristálycukor200 gramm
Tojás6 darab
vaníliarúd0.5 darab

Sütéshez

Sütési idő 45 perc

Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

A tej felét 100g cukorral és a vaníliarúddal forraljuk fel.

2

Közben a tojások fehérjét 50g cukorral verjük fel. Ebből kanállal szaggassunk galuskákat a felforralt cukros vaníliás tejbe. Ha kissé megduzzadnak fordítsuk meg őket egy kanállal. Szedjük ki szűrőkanállal, csepegtessük le róla a tejet és tegyük félre.

3

A tojások sárgáját a maradék cukorral keverjük ki, majd hőkiegyenlítéssel keverjük össze a megmaradt cukros tejjel: a cukros tojáshoz öntsünk kevés forró tejet, folyamatosan keverjük. Majd ezt a tejes-tojásos masszát öntsük vissza a forró tejbe, és folyamatos keverés mellett picit sűrítsük be (ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódik!).

4

Hűtsük ki, majd szedjük tálkába és tegyünk a tetejére habgaluskákat. Díszíthetjük mazsolával, csokoládéreszelékkel vagy akár karamellszósszal is.

5

TIPP: Ha a kifőtt habgaluskákat nem kedveljük, díszítsük sütőben sült habcsókokkal.
(1 tojásfehérjét keverjünk össze a tojásfehérje súlyának kétszeresével megyegyező súlyú cukorral, kézi mixerrel. Töltsük habzsákba és sűtőpapírral bélelt tepsire nyomkodjunk kis halmokat. 150ºC-os sütőben kb 30-40 perc alatt süssük meg. Akkor jó, ha könnyen leemelhetjük a sütőpapírról.)

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem