Madártej
Desszertek: Madártej a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A tejet odatesszük forrni.
2. lépés
Közben a tojásokat kettéválasztjuk. Külön a sárgáját, külön a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral.
3. lépés
, A fehérjét kemény habbá verjük.
4. lépés
Mikor forr a tej, a habból kanállal kisebb kupacokat teszünk a tejbe és 1 percig főzzük.
5. lépés
Megfordítjuk és a másik felét is megfőzzük. Ha megfőtt a fehérjehab, tálba szedjük.
6. lépés
A tojássárgás cukrot abba a tejbe, óvatosan belekeverjük, amiben a hab főtt.
7. lépés
Végül tálkákba szedünk a tojássárgás-cukros tejből, majd ráteszünk a habból.