Madártej fahéjjal, mazsolával
Desszertek: Madártej fahéjjal, mazsolával a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
1
Feltesszük a tejet forrni és közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével. A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük, de nem forraljuk fel. Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat és végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.