Feltöltve:

Madártej fahéjjal, mazsolával

access_alarm 40
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor4 evőkanál
finomliszt1 evőkanál
tej1 liter
tojás4 egész
vaníliás cukor2 csomag

Tetejére

őrölt fahéj, esetleg kakaó1 evőkanál
mazsola0.5 csomag

Desszertek: Madártej fahéjjal, mazsolával a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Feltesszük a tejet forrni és közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével. A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük, de nem forraljuk fel. Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat és végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem