Feltöltve:

Madártej fahéjjal, mazsolával

40
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor4 evőkanál
finomliszt1 evőkanál
tej1 liter
tojás4 egész
vaníliás cukor2 csomag

Tetejére

őrölt fahéj, esetleg kakaó1 evőkanál
mazsola0.5 csomag

Desszertek: Madártej fahéjjal, mazsolával a sok Madártej recept közül.

Elkészítés

1

Feltesszük a tejet forrni és közben a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukor felével. A felforrt tejbe evőkanállal beleszaggatjuk a galuskákat, 1 percig főzzük, majd megfordítjuk és a másik oldalát is 1 percig főzzük. A kész habgaluskákat óvatosan kiszedjük egy tágas edénybe. A tojássárgákat a cukor másik felével, a vaníliás cukorral és a liszttel jól kikeverjük, majd hozzáöntjük a tejhez. Gyakori kevergetés mellett forrásig hevítjük, de nem forraljuk fel. Ezt a vaníliás krémet egy jénai tálba öntjük, majd rászedjük a habgaluskákat és végül a tetejét meghintjük fahéjjal, megszórjuk mazsolával.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem