Madártej mikróban
Desszertek: Madártej mikróban a sok Madártej recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjéket 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A tejből 2-3 kanálnyit félre teszünk, a többit egy tálba öntjük, és 750 watton 7 perc alatt felforraljuk. A tojáshabból evőkanállal galuskákat szaggatunk a tejbe, és 500 watton 4 percig főzzük, nem kell megfordítani. Ha az összes galuska elkészült, akkor kiszedjük egy másik tálba. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék cukorral és a van. cukorral, majd hozzákeverjük a lisztet vagy a pudingport, és a maradék tejet. A mikróba visszatesszük és 750 watton 2 percig főzzük, közben egyszer megkeverjük. Akkor jó, ha kissé besűrűsödik. Kivesszük és visszarakjuk bele a galuskákat. Nagyon gyorsan kész van, és biztos, hogy nem ég oda.